Blázni z Hepteridy - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Se sympatickým nadhledem napsaný sci-fi příběh ze vzdálené planety naší galaxie se odehrává v daleké budoucnosti mezi pracovníky pozemské televize. Hrdinové natáčejí na Hepteridě televizní seriál, jsou však přepadeni a dva z nich jsou uneseni neznámo kam. Po mnoha dobrodružstvích se nakonec ukáže, že kosmické lodi filmařů unesli lidé, kteří kdysi utvořili na vedlejší planetě mimozemskou kolonii a potřebují si nyní obnovit zastaralou techniku. Sporné otázky vyřeší k všeobecné spokojenosti šéf kosmického letectva spolu s pozemskou ústřední komisí. Všichni filmaři se zachrání, jen starý šéf se rozhodne dožít svůj pohnutý život na Hepteridě.