Hippokratův slib - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Hlavním motivem povídek je setkání mimozemských civilizací s pozemšťany. Fantastika, rafinovaně se prolínající se soudobou nebo historickou realitou vytvářejí v autorově podání, stále nové variace tohoto žánru.