Žena sedmi klíčů - Ludva, Roman, 1966- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Příběh významného francouzského producenta, jehož originální záliba rozpoutá mnoho odhalených tajemství a nečekaných zvratů. Věhlasný filmový producent vydělává jmění na komerčních filmech, respektuje svoji choť, chrání a miluje svoji dceru a je štědrým zaměstnavatelem svých podřízených. Jeho soukromou posedlostí je však bezvýhradný obdiv a téměř láska k sedmi vybraným Hitchcockovým filmům a k sedmi barokním kostelům v různých městech Evropy, jejichž liturgické předměty, resp. kopie z bambusu, má uloženy v trezoru svého soukromého kinosálu. Tato zvláštní záliba je rafinovaně provázána s celým příběhem a se všemi postavami románu; po náhlé producentově smrti děj pokračuje a je postupně odkrýván psychicky labilní dcerou Charlottou až k dramatickému rozuzlení.