Zimní kniha o lásce : je jeden muž, Barrichello - Kaprálová, Dora, 1975- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Krátké, poeticky laděné texty o mnoha mužích a zároveň o jednom jediném. Inspirací pro sled zamyšlení o muži či o mužích se autorce stala kniha Petera Esterházyho "Jedna žena", v níž známý maďarský autor představuje lásku, ženy a ženství v mnoha osobách, přesto jednotné a jedinečné. Autorka, literární kritička a publicistka, se pokusila stejným způsobem prezentovat pohled na muže. V krátkých poetických textech vypráví o svém životním partnerovi, ale i o mužích, s nimiž se setkává či kteří ji nějakým způsobem ovlivňují nebo oslovují.