Literáti a mandaríni : neoficiální kronika konfuciánů - Wu, Jingzi, 1701-1754 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Satirický román čínského autora z 18. stol., předchůdce klasického čínského románu z období vrcholného rozkvětu poslední čínské dynastie. Román je završením starého čínského romanopisectví. Na velkém množství postav a lidských osudů ukazuje autor vrtkavost štěstí a falešný lesk společenských úspěchů a podle Kunfuciova učení dokládá, že cesta k vnitřnímu klidu a spokojenosti je v návratu k přírodě, v umění a rodinném životě.