Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese - Toman, Marek, 1967- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Román s tajemnou zápletkou, odehrávající se v Praze, časově rozkročený mezi současností a sedmnáctým stoletím. Nejmodernější metody archeologického výzkumu, vztah otce a syna, několik set let stará legenda, virtuální realita, hledání pravdy v dějinách i ve vlastním životě, stav současné české společnosti, židovství, křesťanství, politika, nenávist a láska, báseň a pravda. A také Praha, magické město jako stvořené k tomu, aby se stalo jevištěm pro tajuplný příběh.