Modrý pták - Aulnoy, Marie-Catherine Le Jumel de Barneville, baronka, asi 1650-1705 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Klasická pohádka o dvou královských sestrách a zakletém princi. Princezna Bachňa je ošklivá a zlá, Květuška krásná a dobrá. Král Krasomil, který přijel na námluvy a odmítá se oženit s Bachňou, je zlou vílou zaklet v modrého ptáka. Věrná láska však samozřejmě nakonec vše urovná.