Vara guru : román se zpěvy - Křesadlo, Jan, 1926-1995 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Originální vyprávění o poměrech v poklidném českém městečku, kde se náhle objeví podivný duchovní učitel. Vara guru, v sanskrtu "pravý duchovní učitel", mistr sekty, se usadil v lesovně u lesmistra, obráceného na jeho víru. Mnoha pozorovatelům se zdá, že vara guru je blázen, obklopený podvodníky, jenže když ony se kolem něho dějí těžko vysvětlitelné a vskutku nadpřirozené věci... Nakladatelská anotace.