Mé srdce, tak jak je - Baudelaire, Charles, 1821-1867 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Reprezentativní soubor básníkových dopisů s vysvětlujícím komentářem. Básník sám zamýšlel použít svoji korespondenci jako východisko obsáhlé autobiografie; zahrnuje vedle běžných témat i rozsáhlá vyznání intimní a tvůrčí, adresáty jsou rodinní příslušníci i přátelé a literární spřízněnci. Ve svém celku přináší plastický obraz klíčové osobnosti francouzské poezie a umělecké kritiky 19. století.