Červený smích : výbor fantastických povídek z ruské klasické literatury - Psůtková, Zdeňka, 1929-2001 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Malá antologie fantastických, až hororových povídek z ruské klasické literatury. Sbírka z roku 1970, nazvaná podle povídky L. N. Andrejeva, shrnuje krátké prózy sedmi ruských autorů první velikosti, mezi nimiž nechybí ani jména A. P. Čechova či N. V. Gogola. Zařazené povídky se vyznačují fantastickými, až hororovými náměty, přičemž zdroje napětí a strachu jejich autoři nehledají ani tak ve vnějších efektech, jako spíše v duších jejich protagonistů. Antologii doplňují stručné medailonky autorů.