O létajících objektech - Hakl, Emil, 1958- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Sbírka jedenácti osobitých povídek laureáta ceny Magnesia Litera za nejlepší prózu roku 2002. Emil Hakl se po letech opět vrací s novou kolekcí povídek a navazuje tak na sbírku Konec světa z roku 2001. I v této knize provází čtenáře zákoutími současné Prahy a živým, vynalézavým a syrovým jazykem vypráví lehce absurdní příběhy vlastní i svých známých. Působivou sebeironií dokáže ve čtenáři vyvolat jak pobavený smích, tak i mrazení v zádech. Sbírka si pro svůj neotřelý styl najde cestu především k mladší generaci čtenářů.