Jidáš byl ufon : ...a jiné příběhy - Kučera, Štěpán, 1985- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Povídková kniha si s chutí pohrává se známými knižními příběhy a jako hrdinu využívá i literární postavu "záhadologa" Roberta Langdona známého z bestsellerů Dana Browna. Geniální profesor se podívá na zoubek několika podivnostem. Při jedné z jeho četných přednášek je záhadologu Robertu Langdonovi tajně sdělena informace, že jeho duchovní otec, tj. spisovatel Dan Brown, je unesen. Únosci po světoznámém profesorovi s mozkem počítače požadují vstup do apokalyptické hry o budoucnost světa. Nápaditý český spisovatel se ve svém povídkovém románu podívá na zoubek i mnoha dalším záhadám prostřednictvím mixu žánrů, jako jsou variace na romaneto, detektivní příběh či mysteriózní thriller.