Stodola - Němec, Martin, 1957- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Povídkový soubor je literární prvotinou, ve které autor reálné proměňuje ve fantazijní a naopak. Soubor pečlivě vystavěných povídek, které jsou propojeny nejen tematicky, ale i výrazným autorovým stylem, jenž na čtenáře působí svým napětím i chladným odstupem hry s příběhem. Povídky vyjadřované různými literárními žánry jsou vyhraněnou autorovou vizí soudobého světa, která lehce mrazí, přesto však nepostrádá jemný, sofistikovaný humor.