Stěna srdce - Ludva, Roman, 1966- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Psychologický román o cestě za tajemstvím starého obrazu a tvůrčím hledání současného umělce se odehrává v Itálii a Čechách druhé poloviny 20. století. Autor v této knize zasadil příběh do příběhu. Mladého spisovatele fascinují nevšední obrazy českého emigranta, který se prosadil v zahraničí a nyní se vrátil zpět do své vlasti. Pomocí přítele se mu podaří proniknout do malířova soukromí a ten mu vypráví svůj příběh, ve kterém má hlavní roli tajemný obraz z toskánského kláštera, jenž ovlivnil jeho tvorbu a tím i celý jeho další život. Autorovi se pomocí bohatého jazyka plného metafor daří vzbudit ve čtenářích dojem, že se pohybují v prostředí umělců a obchodníků s uměním. Velice dobře se mu také podařilo zachytit psychologii všech zúčastněných postav.