Kluci, hurá za ním! - Řezáč, Václav, 1901-1956 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Příběh pro děti o kamarádech z období první republiky. Nerozluční kamarádi Zrzek, Valnoha a Sirka si udělali v lese tajnou skrýš, kde ukládají svoje klukovské poklady a domlouvají plány. Když jim skrýš vykrade záhadný zloděj, pustí se kluci do pátrání, které je zavede do tajemného zámečku a nakonec i zaplete do podivného osudu chamtivého hospodského a jeho vydíraného nešťastného parťáka. Nakladatelská anotace.