Černé světlo - Řezáč, Václav, 1901-1956 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Příběh o zvráceném chlapci z bohaté pražské obchodnické rodiny je jakousi paralelu světového fašismu. Krok za krokem sleduje autor psychický rozklad úskočného a lstivého jedince, krutého a přitom zbabělého ctižádostivce, posedlého touhou po moci. Pod vlivem matčiny přílišné lásky a otcovy slabosti se dopouští řady podvodů a způsobí mnoho zla, než je jeho působení odhaleno.