Větrná setba - Řezáč, Václav, 1901-1956 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Psychologický román zachycuje pohnuté společenské a historické klima v době zrání mladého člověka za 1. světové války. Autobiograficky inspirovaný román expresívně zobrazuje mravní otřes doby 1. světové války a na milostném příběhu vyjadřuje individuální pocit člověka na hranici sociálních vrstev. Východiskem pro hrdinu i autora je obroda lásky, která vyšla z krize.