Španělské pohádky - Cibula, Václav, 1925-2009 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Sbírka tradičních španělských pohádek. Třicet osm lidových španělských pohádek, převyprávěných zkušeným českým autorem, zahrnuje nejrůznější druhy pohádkových námětů, od kouzelných po zvířecí. Pohádky mají zvláštní ráz, jejich děje se odehrávají v různých prostředích, od paláců a chaloupek po moře a upoutávají čtenáře často u nás neznámými motivy.