Kniha neklidu - Pessoa, Fernando, 1888-1935 (Městská knihovna v Praze, 2021)
České vydání fragmentů románu vynikajícího portugalského autora, který svým životem, dílem i literárním osudem připomíná Franze Kafku. Fragmenty jsou útržkovitým obrazem dojmů, vzpomínek, myšlenek, úvah o životě a smrti, smyslu lidského bytí a o osamělosti a nepochopení, které se staly autorovým osudem. Pozoruhodné dílo, svědčící o mimořádné citlivosti, fantazii a pokoře autora, napsané krásným jazykem.