Sedmihlásek : výbor veršů - Křesadlo, Jan, 1926-1995 (Poezie, 2022)
Výbor z poezie Jana Křesadla, českého spisovatele, básníka, psychologa a polyhistora, který po srpnové okupaci roku 1968 odešel do anglického exilu. Jan Křesadlo si tento výbor sám sestavil a upořádal a poprvé ho publikoval v exilovém nakladatelství Rozmluvy roku 1988. I když v úvodu skromně podotýká, že v tomto případě připravil do tisku jen malou ukázku z toho, co se z jeho poezie dochovalo, lze si z ní přesto představit autorovu neobyčejnou erudici, která se odrážela v nejrůznějších formách a žánrech básnického umění. Jan Křesadlo totiž uměl s lehkostí a vybroušeným stylem napsat rondely či rispetty, zaznamenávat sny i vnímat samotu v polích. V jeho díle se objevuje i duchovní lyrika, sonety se surrealistickým nádechem či dokonce jedna z neobtížnějších a královských disciplín tohoto typu poezie - sonetový věnec.