Amazonský proud - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Prvotina klasika české literatury se skládá z rozmanitých drobných próz. Amazonský proud se skádá ze čtrnácti drobných próz, žánrových obrázků a anekdot, ve kterých autor zkouší nové formy s překvapivou uměleckou zralostí.