Občan Don Quijote a jiné prózy - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Svazek obsahuje povětšinou povídky, jež autor napsal ke konci života, zlomky nedokončených větších prací a filmových libret. Úvodní povídka vznikla jako politicky aktuální protest proti režimu frankistického Španělska. Další povídky jsou ukázkou z povídkového cyklu se soudobými náměty z různých společenských prostředí, dále jsou tu dvě filmové povídky: Výstřel a Začátek povídky zvané Gilotina.