Kubula a Kuba Kubikula - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Půvabná knížka o kamarádech medvědovi, medvědářovi a strašidýlku Barbuchovi. Medvědář Kuba Kubikula a medvěd Kubula se toulají po vesničkách a prožívají mnoho zajímavých setkání. Seznámí se s dětmi z kovárny, vymyslí si vlastní strašidlo, ale nastanou jim také velké potíže. Jestlipak se ze šatlavy vůbec někdy zase dostanou na svobodu?