Co Bůh? Člověk? - Bridel, Bedřich, 1619-1680 (Poezie, 2021)
Lyrická duchovní báseň českého jezuitského autora ze 17. století. V plných 70 slokách srovnává český barokní básník a jezuitský misionář Boha s člověkem. Zdůrazňuje Boží dokonalost v kontrastu s hříšnou ubohostí "zeměplazího červíčka" člověka, jenž pokorně "k nohám trůnu jeho padá". Dílo bývá vedle Komenského Labyrintu řazeno k vrcholům duchovní literatury českého baroka.