Dlouhý, Široký, Bystrozraký - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Společné vydání trojice kratších próz z mladšího tvůrčího období Vladislava Vančury. Tři rozsáhlejší Vančurovy povídky, v nichž se fantastické a satirické prvky prolínají se skutečností, patří do raného období jeho tvorby. Cesta do světa je příběhem dvou mladých kamarádů a jejich marného hledání štěstí za hranicemi. V titulní povídce se v hospodě setkávají tři muži, kteří jsou v jistém smyslu karikaturou známé pohádkové trojice. A v povídce F.C.Ball se jiná skupina hospodských kumpánů rozhodne založit fotbalové mužstvo.