Ulička odvahy : prajednoduchá komedie o třech aktech - Mahen, Jiří, 1882-1939 (Drama, 2021)
"Prajednoduchá komedie" Jiřího Mahena se odehrává na jaře v Praze na počátku 20. století. Konversační veselohra z let před první světovou válkou, jejímž dějištěm je přízemní byt v opuštěné uličce kdesi vysoko nad Prahou, a nositeli děje několik drobných městských intelektuálů - prostých, čestných, otevřených lidí, s radostnou chutí k životu. I když ovzduší kolem nich je dusné a i do jejich soukromí zasahují tísně jejich neradostného povolání v úřadě či jinde, dovedou tito lidé nacházet radost i v nejprostších věcech, v radosti druhých, a mají odvahu žít nefalšovanými city a čistou láskou.