Rybářská knížka - Mahen, Jiří, 1882-1939 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Půvabná knížka svěžích rybářských črt, vzpomínek a dojmů naplněná sluncem, vodou a hlavně životem ryb a rybářů přibližuje českou přírodu okem jejího obdivovatele. Poetické zobrazení moravských a slovenských řek, jezer a tůní viděných za všech ročních období a denních i nočních nálad. Nesentimentální lyrika s optimistickou životní moudrostí střídá humoristické i vážné motivy a vyjadřuje básníkův vztah k přírodě i k lidem rodné země.