Kupec benátský : drama v pěti jednáních - Shakespeare, William, 1564-1616 (Drama, 2022)
Komedie se silným dramatickým přesahem o kruté podmínce půjčky od židovského lichváře. Zápletka dramatu je založena na půjčce benátského kupce Antonia. Židovský lichvář Shylock však stanoví podmínku, že si v případě nevrácení peněz uřízne z Antoniova těla kus masa.