Zkrocení zlé ženy : veselohra v pěti jednáních - Shakespeare, William, 1564-1616 (Drama, 2022)
Známá komedie alžbětinského dramatika tematizující vztah muže a ženy. Dvě dcery bohatého šlechtice znázorňují povahové protiklady. Jemná a romantická Bianca je obletována nápadníky, zatímco o drsnou a hádavou Kateřinu muži nejeví zájem, dokud se ji nerozhodne zkrotit nápadník Petruchio.