Naši furianti : obraz života v české vesnici o čtyřech dějstvích - Stroupežnický, Ladislav, 1850-1892 (Drama, 2022)
Realistické drama Naši furianti s podtitulem "obraz života v české vesnici o čtyřech dějstvích" se i přes počáteční divácké rozpaky udržela na českých jevištích od roku 1887, kdy se uskutečnila premiéra hry v Národním divadle, až dodnes.