Kniha omezení - Aids, Elsa (Poezie, 2022)
Třetí básnická kniha současného autora ukrývajícího se pod pseudonymem Elsa Aids, je vyhrocenou výpovědí s drásavou až naturalistickou intimitou. "Kniha omezení" Elsy Aids je zároveň i knihou soustavného monologu, který v několika rovinách definuje postoje, názory i senzitivní hranice lidské existence. Je zde i náznak děje, v němž majitel automobilu "s namáčknutým chladičem" projíždí zběsilým tempem po "ošklivém Česku", jež je reprezentováno přemírou eroticky vypjatých partnerských vztahů, specifikovaných nekonečnými odchody, nedorozuměními a zpřetrhanými citovými vazbami. Často se tu jako motiv emocionální prázdnoty a rozchodu objevuje letiště, jež dává možnost ztratit se, "zmizet úplně" a už se nikdy nevracet. Verše Elsy Aids jsou pronikavou analýzou intimních dotyků, jimž se ovšem nedostává lásky ani vřelosti, ale spíše vyjadřují kruté vystřízlivění, útěky a úniky, cosi, co kdysi znamenalo touhu a přinášelo světlo, ale nyní se proměnilo v mnohdy až zoufalou temnotu.