Rekonstrukce - Binar, Ivan, 1942- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román Rekonstrukce, poprvé vydaný v samizdatu v roce 1978, se vrací k okolnostem a průběhu autorova uvěznění za doby normalizace. Autobiografické vyprávění o životě v období normalizace, okolnostech autorova uvěznění jako politického vězně za pobuřování a následný pobyt ve věznici Bory. Střízlivé vyprávění popisuje dobu totality a života ve věznění bez příkras a odboček.