Svědectví mého života - Grin, Aleksandr Stepanovič, 1880-1932 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Beletristicky pojatá autobiografie ruského prozaika, čelního představitele novoromantického směru. Sovětský spisovatel, jeden z těch, kteří byli pod tlakem poměrů ve dvacátých a třicátých letech opomíjeni, napsal ve své autobiografii vlastně román, neboť jeho život byl tak pohnutý, pestrý a bohatý na přímo dramatické chvíle a zvraty, že by je nemohl lépe vymyslet ani znamenitý romanopisec. Nakladatelská anotace.