Majorka Barbora : hra o třech dějstvích - Shaw, Bernard, 1856-1950 (Drama, 2022)
Touto jevištní satirou sociálních a společenských poměrů na přelomu století navazuje Shaw myšlenkově na svou dramatickou prvotinu "Domy pana Sartoria". Shaw ve svém satirickém dramatu staví proti cynickému, ironickému a bezohlednému zbrojaři Ondřeji Podkopkovi jeho nemanželskou dceru Barboru - majorku Armády spásy, idealistickou blouznivku, toužící dobročinností z čistých prostředků pomáhat chudým a povznášet je mravně i hmotně. Výsledky její charitativní činnosti jsou žalostné a Podkopovi se podaří získat na svou stranu Barbořina snoubence.