Pražská vizitka - Meyrink, Gustav, 1868-1932 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Trojice povídek, spojených tématem Prahy a jejího genia loci. Drobná publikace vybírá z bohatého díla známého představitele pražské židovské, německy psané literatury tři povídky, v nichž hraje prim atmosféra české metropole. Fantaskní, lehce satiricky laděné příběhy jsou typickou ukázkou Meyrinkova stylu i jeho hlubokého vztahu k Praze.