Amelie - Fielding, Henry, 1707-1754 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Sentimentální román o krušném manželství titulní hrdinky je posledním dílem anglického osvícenského klasika. Poslední román anglického prozaika 18. století je dílo vyzrálé moudrosti, kterým autor zamýšlí „vyzdvihnout ctnost a pranýřovat některá nejkřiklavější zla“. Vlastní děj tvoří pásmo příhod z rodinného života slabošského kapitána Boothe a jeho obětavé ženy Amelie, jejichž manželská pohoda je neustále narušována Boothovou lehkověrností a finančními potížemi. Nakladatelská anotace.