Upír a jiné prósy - Opolský, Jan, 1875-1942 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Sbírka drobných poetických próz pozapomenutého českého autora, vydaná poprvé roku 1926. Soubor obsahuje přes tři desítky krátkých próz českého malíře, básníka a prozaika. Texty prozrazují autorovo ovlivnění českým symbolismem a dekadencí i bytostně básnickou práci s jazykem.