Povídky v kostkách - Blatný, Lev, 1894-1930 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Povídkový soubor meziválečného expresionistického básníka, dramatika a prozaika. Povídky tohoto souboru, vydaného poprvé roku 1925, se vyznačují zřetelným sociálně kritickým nábojem a satirickou ironií, ale též bohatým, nápaditým, experimentujícím a rytmizujícím jazykem, který je posouvá na hranici poezie v próze. Za zdroj námětů Blatnému posloužily především dobové společenské a morální konvence.