Povídky - Gellner, František, 1881-1914 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Soubor krátkých povídek z počátku 20. století, jejichž společným motivem je otázka životního postoje hrdinů a snaha vymanit se z životního stereotypu. Autor se opírá o skutečné postavy nebo události, jak je poznal ve svém okolí. Vypráví příběhy maloměstských rodin, jejich vdavkychtivých dcer a bohémských synků, studentskou bídu i historie drobných manželských nevěr.