Chodící papiňák, aneb, Řeči u tabule : scénické přednášky a komentáře s autorovými původními ilustracemi (z let 1969–1994) - Vodňanský, Jan, 1941-2021 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Přednášky na různá témata, často se vztahující k divadlu, používají psychoanalytické postupy a uplatňují autorovy nonsensy. Inteligentní féerie zdánlivě seriózních teorií podložených logickou úvahou s matematickou strukturou vzorce či systému, jejichž pointa ovšem tkví v absurditě a nadsázce, příznačné právě pro humor Jana Vodňanského.