Prorůstový stimul - Vodňanský, Jan, 1941-2021 (Poezie, 2022)
Rozverné slovní hříčky a eroticky podbarvené texty, které vycházejí z dílny jednoho z předních reprezentantů text-appealových představení či literárního kabaretu. Podobně jako v předcházející knize "Přísně tajné", i zde objevuje Jan Vodňanský kouzlo nonsensu a literární hravosti. Z těchto dvou kategorií, obohacených až jiskřivě jadrným humorem, z něhož v tomto souboru ponejvíce vyčnívají lechtivě erotické pasáže, zavelel autor k nástupu osobité poetiky, jež je hnacím motorem jeho svérázné tvorby. Je si ovšem vědom také toho, že jeho "dravě prorůstový stimul", přímočaře nalinkovaný jazykovou dovedností propojenou se záměrně jakoby až infantilním pozorováním sexuálních aplikací, není pro každého a mnohého proto "zrádně bez efektu minul".