Přísně tajné : obscenity, úlety, pikanterie - Vodňanský, Jan, 1941-2021 (Poezie, 2022)
Svazek obsahuje převážně eroticky laděné texty, pojaté ve vtipné a humorné zkratce, jež jsou dílem současného známého představitele text-appealové scény. V tvorbě Jana Vodňanského je hojně využíváno nonsensu, hravosti a rozvernosti. V případě této sbírky vytváří autor jakýsi svérázný erotický kaleidoskop plný jazykových paradoxů a infantilních výrazů. Ke zvýšení účinku textů se autor navíc v několika případech rozhodl zaznamenat sexuálně laděné miniatury i ve slovenském jazyce, patrně proto, že mu k tomuto tématu připadá jeho zvukomalba mnohem údernější. Texty vynikají i svébytným humorem, který je charakteristickým znakem autorovy poetiky.