Blaho a jiné povídky - Mansfield, Katherine, 1888-1923 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Povídky s originálními náměty, ve kterých se anglická spisovatelka novozélandského původu snaží o pravdivé zpodobení života svých hrdinů a hrdinek. Autorka vytvořila během svého krátkého života neobyčejně zajímavé a působivé povídky, čerpající převážně z jejích vlastních zkušeností. Projevuje v nich dokonalé porozumění například vůči světu dětské fantazie. Její dílo mělo velký význam pro vývoj moderní povídkové tvorby.