Egonek na útěku a M-mirek v pasti - Binar, Ivan, 1942- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Dvě sarkasticky laděné novely se odehrávají v absurdním fiktivním světě, kde panuje odcizení a narušené mezilidské vztahy. Protagonista prvního příběhu, učitel Egonek, se po večeru stráveném v restauraci ocitá uprostřed zvláštního soudního procesu. Jsou v něm souzeny neobvyklé bytosti za nelogické prohřešky. Stejným způsobem je pranýřován i učitel. Tomu se však podaří uprchnout a je stíhán. Úředník Mirek v druhém příběhu dorazí místo do práce na neznámé místo v poušti a musí čelit útoku bizarních figurek. Oba muži se záhadným způsobem ocitají v neznámém světě a stejně nevysvětlitelně se vracejí zpět do reálného života.