Abeceda prosperity - Keller, Jan, 1955- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Známý český levicový sociolog a publicista ve své práci přináší více než stovku hesel (miniesejů), které mapují stav současné konzumní společnosti. Společným rysem více než sta abecedně řazených hesel je autorův značně kritický stav k dnešní konzumní společnosti. Autor se snaží upozornit na cenu, kterou platíme, když usilujeme o naplnění našich rostoucích konzumních potřeb a dosažení stále většího ekonomického růstu. Podle Kellera vedou tyto potřeby k ohrožení přírodního bohatství a zhoršování mezilidských vztahů.