Bomba pod postelí - Jandourek, Jan, 1965- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román o zvláštním projektu komerční televize Aura, který se v určitou chvíli mění v tragédii. Ředitel Leo Mauss a bývalý pracovník Úřadu pro teoretická studia a hlavně velký sukničkář Průcha vymysleli odvážný televizní experiment s názvem Oko. Skupinu šesti mladých lidí (tři ženy, tři muži) vybraných konkursem, umístili do uzavřeného prostoru bytové buňky, kde ji 24 hodin sledovaly kamery umístěné ve všech místnostech (jedinou výjimkou byly toalety). Původně zábávná podívaná pro dychtivé televizní diváky se během chvíle stane dramatem, kdy vyjde najevo, že v objektu je bomba a že ji tam musel vnést někdo ze skupiny. Pátrání po "majiteli" výbušniny se ujímá policie... Kniha s prvky kriminálního žánru, v níž autorovi jako model posloužil stav naší mediální scény, je především románem o lidech, vystavených řadě různých životních situací.