Sviňte to svinstvo! : texty k písním - Vodňanský, Jan, 1941-2021 (Poezie, 2022)
Výbor z písňových textů známého představitele originálně pojatých text-appealů. Poetika Vodňanského tvorby vychází ze studentské recese, nonsensu, hravosti a rozvernosti. Autor také záměrně a rád využívá naivitu, která rozvíjí a umocňuje jeho svérázně pojaté motivy, čímž dochází k nečekaným posunům a významům. Rovněž využívá i určitých myšlenkových absurdit, do nichž řadí reklamní slogany, řečnické fráze a podobné prvky. Původní knižní publikace, jež se stala předlohou této edice, vyšla u příležitosti autorových šedesátých narozenin.