V jámě lvové - Jandourek, Jan, 1965- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Román líčí osobitým způsobem příběhy proroka Daniela, věštce osudů mocných Babylonské říše. Autor s jemným humorem zlidšťuje známé biblické postavy, závažné filozofické úvahy o víře, moci, vztahu individua a společnosti vyslovuje ústy smrtelníků s mnoha problémy, slabostmi a nectnostmi. Zajímavé, jiskrné čtení pro intelektuálně laděný okruh čtenářů.