Když papež odchází... - Jandourek, Jan, 1965- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Kniha se zabývá výhledy do minulosti i budoucnosti papežských dějin a postavou současného papeže. Zasvěceně napsaná esejistická práce se týká otázek souvisejících s výměnou na stolci římského pontifika a otázek nejbližší budoucnosti církve v moderní době. Ve stručnosti sleduje vývoj papežského úřadu a hlavní úkoly, učení a uctívání hlavy církve od založení papežství až k odkazu Jana Pavla II. Sleduje první kroky nového papeže, které naznačují, kam by se jeho pontifikát mohl ubírat.