Na oblačném břehu - Grin, Aleksandr Stepanovič, 1880-1932 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Čtveřice dobrodružně romantických krátkých próz. Výbor z díla ruského novoromantického klasika obsahuje čtyři krátké prózy, jejichž společným jmenovatelem je jednak téma námořního dobrodružství, jednak autorova charakteristická obrazivost, romantická víra ve spravedlnost a sílu lidskosti i schopnost psychologické drobnokresby, jež přesahuje obvyklý rámec dobrodružného žánru.